
Nuo grūdo iki duonos kepalėlio
„Zylutės“ grupės vaikai surengė tikrą kulinarinį nuotykį, kuriame smalsūs maži tyrinėtojai sužinojo, iš kur atsiranda duona. Visą savaitę lopšelio vaikai gilinosi į duonos kepimo paslaptis bei visą procesą, nuo grūdų iki galutinio kepinio.
Pirmiausia, mokytoja paaiškino vaikams, kad duona prasideda nuo grūdų. Vaikai susipažino su skirtingais grūdais, kurių dėka gimsta mūsų kasdienė duona – kviečiais, rugiais, miežiais ir kitais. Pamatę, kaip įvairūs grūdai atrodo, vaikai galėjo juos palyginti ir aptarti, kaip jie skiriasi pagal formą ir spalvą.
Vėliau, kartu su mokytoja, vaikai minkė tešlą, stebėjo, kaip ji keičiasi, kol tampa minkšta ir elastinga. Be to, mokytoja paaiškino, ko reikia, kad duona būtų skani: miltų, vandens, mielių ir šiek tiek druskos.
Paskutinis žingsnis buvo pats smagiausias – vaikai kartu su mokytoja kepė duoną. Visi stebėjo, kaip tešla kepimo metu pasikeičia į kvapnią, auksinę duoną. Vaikai su nekantrumu laukė, kada galės paragauti savo rankomis pagamintos duonos.
Ši edukacinė veikla suteikė vaikams galimybę iš arti susipažinti su duonos gaminimo procesu, ugdyti smalsumą ir kūrybiškumą, o svarbiausia – pajausti, kaip svarbu yra pasitikėti savo rankomis ir žiniomis. Toks praktinis užsiėmimas ne tik praturtino jų žinias apie maisto gamybą, bet ir padėjo suvokti, kaip nuosekliai ir kantriai reikia dirbti, kad galėtume mėgautis kasdieniais malonumais.





